ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φίλες και φίλοι
Ο Σύλλογος των Επτανησίων Γαλατσίου έχει προγραμματίσει τις δραστηριότητες του για την νέα περίοδο στοχεύοντας όπως πάντα την προσφορά του στον ποιοτικό πολιτισμό.
Η τετράφωνη μεικτή χορωδία του με μαέστρο τον κ, Γιάννη Λαζαρίδη θα ξεκινήσει τα χορωδιακά μαθήματα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και κάθε Παρασκευή ώρα 20.00 στην αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο Δημαρχείο της πόλης μας..
Το ρεπερτόριο που διδάσκεται καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα στο χορωδιακό τραγούδι και δεν είναι λόγω ονοματολογίας του Συλλόγου αμιγώς Επτανησιακό.Την ευθύνη της χορωδίας έχουν ο πρόεδρος Γιάννης Ζαβιτσάνος 6973543120 και ο αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Κορφιάτης 6944720801.
Το χορωδιακό τραγούδι πάντοτε υπήρχε και θα υπάρχει στην παράδοση κάθε λαού, στην καθημερινότητά όλων μας, στη φωνή της παρέας, τη γιορτινή διασκέδαση, τη θρησκευτική κατάνυξη, τη συλλογική διεκδίκηση, σε στιγμές που νιώθουμε την ανάγκη να ενωθούμε με μια μικρότερη ή μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων.
Περιμένουμε Επτανήσιους και φίλους να ενισχύσουν την προσπαθειά μας για αξιοπρεπή παρουσία και προσφορά στο χορωδιακό τραγούδι.
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα και υπεύθυνους την κ. Γεωργία Γραικούση, τον κ. Αυγουστίνο Κονδύλη και την κ. Κατερίνα Γαστεράτου αυτή την χρονιά σας περιμένει για τα μαθήματα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 – 21.50 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΌΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου επιχειρεί να κρατήσει περήφανα στις καρδιές μας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό της παράδοσης και του πολιτισμού ,και να τον παραδώσει στις επόμενες γενιές! Και αποτελεί το μέσο μεταβίβασης της πολιτιστικής κληρονομιάς από γενιά σε γενιά, μέσα από την αναγνώριση και αποδοχή των διαφορετικών ηθών και εθίμων, και ιδιαιτεροτήτων της Ελλαδικής κοινωνίας.
Από τον περασμένο Μάιο μέχρις και σήμερα έλαβε μέρος στον δήμο Αθηναίων στην παγκόσμια ημέρα χορού, στον Δήμο Καισαριανής σε εκδηλώσεις του Μικρασιατικού Συλλόγου,στα Ιλίσια σε εκδηλώσεις της ενορίας ου Αγίου Χαραλάμπους, και στις 29 Σεπτεμβρίου στην Καλλιθέα στο κινηματοθέατρο ‘Καλυψώ’ (Γρ.Λαμπράκη &Κλλυψος) και συνεχίζουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα :6976197166 – 6942938282 – 6959642737.
Φίλες και φίλοι.Σας περιμένουμε στην πολιτιστική μας συντροφιά όλοι μαζί με μεράκι σεβασμό και δουλειά να χαρούμε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας να συνεχίσουμε την μεγάλη Ελληνική παράδοση στους παραδοσιακούς χορούς και το χορωδιακό τραγούδι και να προσφέρουμε με αγάπη και ανιδιοτέλεια στον χειμαζόμενο ποιοτικό πολιτισμό της παρτίδας μας.









